Uutiset

13.9.2013

Ruotsin Topplistan uudistuu – striimauspalvelut mukaan albumilistalle

Ruotsi on maailman ensimmäinen maa, jossa on tehty päätös ottaa striimauspalvelut osaksi äänitteiden myyntiä mittaavaa Topplistania. Suomessa vastaava lista on nimeltään Suomen Virallinen Lista.

Äänitemusiikin kulutuksesta valtaosa tapahtuu Ruotsissa nykyisin musiikin suoratoisto- eli striimauspalveluiden kautta, joten nyt tehty uudistus on varsin looginen pyrittäessä mittamaan todellista musiikinkulutusta.

Myös Suomessa seurataan markkinoiden kehittymistä ja varaudutaan tarvittaessa tekemään muutoksia Suomen Virallisen Listan keräysjärjestelmään. Suomen äänitemarkkinat poikkeavat Ruotsista siten, että meillä sekä fyysisellä äänitemyynnillä että latauskaupalla on edelleen merkittävä osuus kokonaismarkkinoista.

lisätietoa Ruotsin listauudistuksesta:

www.ifpi.se/pressmeddelande/sweden-first-country-in-the-world-to-include-sales-of-streamed-music-in-its-album-charts